Slider

Loungeset ’s Heerenloo

Roelstoelbus voor Mathijs

Hulphond voor Jari

Koude keuken Bouwerskamp 14

Cavia onderkomen

Van de Bewonersgroep van ’s Heerenloo aan de Jeanne D’arclaan te Emmeloord heeft de Stichting een aanvraag binnengekregen voor een mooie Loungebank, zodat de bewoners, hun familieleden en buurtbewoners lekker buiten kunnen zitten met het naderende mooie weer.

Deze aanvraag is een van de projecten, die we met de Moederdagbraderie van zaterdag 12 mei a.s. willen gaan bekostigen.

Loungeset ’s Heerenloo

Rolstoelbus voor Mathijs

Mathijs is geboren met de spierziekte Limb Girdle, een progressieve spierziekte, waardoor de kracht in de spieren van de schouders, heup en benen afneemt. Mathijs kan geen traplopen, opstaan uit een stoel of bank gaat ook niet . Maar om zijn zelfstandigheid te houden, heeft hij een sta op stoel en een trippelstoel in huis, en buiten de deur een elektrische rolstoel en zijn scootmobiel die we zelf hebben gekocht.

Sinds Mathijs naar het MBO ging in 2010 is hij afhankelijk van taxivervoer. Toen Mathijs 18 werd vertelde een meneer van het UWV dat hij snel zijn rijbewijs moest gaan halen zodat hij een bruikleen bus kreeg van het UWV. Mathijs haalde zijn rijbewijs in 1 keer en toen we dat mailden naar het UWV was de meneer inmiddels met pensioen, en zijn opvolger vertelde dat het niet doorging de bruikleenbus, omdat de rit van Marknesse naar Emmeloord met de taxi goedkoper was.

Mathijs was enorm teleurgesteld, toen besloten dat wij zelf wel een rolstoelbus zouden kopen, maar het ontbrak ons aan geld. Stichting BenefietvoorNOP heeft ons toen benaderd, en we gaan kijken of we het geld bedrag voor elkaar krijgen.

Inmiddels heeft Mathijs nu wel een Bruikleen rolstoelbus van het UWV omdat hij nu in Zwolle op school zit en de taxi nu te duur was. Maar als Mathijs klaar is met de opleiding en geen werk heeft dan is hij zijn rolstoelbus ook weer kwijt.

We gaan door nu totdat we een eigen rolstoelbus hebben en door actie vanuit Stichting BenefietvoorNOP hopen we het beoogde geldbedrag bij elkaar te krijgen.

Beste mensen,

Ik ben Jari en vijftien jaar oud. Ik woon in de Noordoostpolder.

Omdat ik autisme heb en heel graag meer dingen zelf wil kunnen doen, ben ik aan het sparen voor een therapiehond. Heel vaak zit ik in mijn eigen wereld en ben dan niet makkelijk bereikbaar voor anderen. Ook snap ik niet altijd wat iemand bedoelt en dat is best wel lastig, voor mijzelf maar ook voor andere mensen.

Een therapiehond wordt opgeleid om mij te kunnen helpen beter met andere mensen om te gaan, om samen boodschappen te kunnen doen en bijvoorbeeld met mij met de bus te gaan want dat durf ik niet alleen. Ook mag hij mee naar de dokter of naar het ziekenhuis als dat nodig is.

Een therapiehond maakt mij wakker als ik nachtmerries heb en troost mij als ik verdriet heb.

Hij zorgt ervoor dat ik weet hoe mijn dag er uit ziet en is mijn maatje door dik en dun.

Hulphond voor Jari

Koude keuken Bouwerskamp 14

Meer informatie volgt z.s.m.

Meer informatie volgt z.s.m.

Cavia onderkomen

Sluit Menu